Welkom

Over ons

Western Rijden

Faciliteiten

Paardrijlessen

Pensionstalling

Fotos

Nieuws en Gebeurtenissen

Contact

Reining
Pleasure
Horsmanship
Showmanship at halter
Trail
Hunter under Saddle

Reining

Reining is bedacht om het atletische vermogen van een “ranch” type paard te laten zien, in een gesloten ruimte van een show arena. Deelnemers moeten een van de 10 patronen (patterns) rijden, verdeeld over 8 onderdelen. Inclusief langzame kleine cirkels, grote snelle cirkels, vliegende gallopswissels, 360 graden draaien vanaf dezelfde plek (spins) en de veelal spannende en dynamische “slidingstops” die echt typerend zijn voor het reining paard. Ondanks de "ogende" ontspannen houding van zowel ruiter als paard en de losse teugels, die typerend zijn voor deze discipline, is reining een sport met een hoog competitie gehalte. Het vereist enorm veel concentratie van zowel ruiter als paard. Tevens is er een zeer hoge mate van competentie nodig om deze sport naar behoren te kunnen uitoefenen.

De deelnemende combinaties leggen de proef 1 voor 1 af. Bij Reining is het belangrijk dat het paard volledig ontspannen is en geen verzet toont, minimale aansturing is vereist (willingly guided). De ruiter moet voortdurend controle houden over zijn paard. Lange teugels zijn daarbij geen must, wel een extra moeilijkheidsgraad. Een paard moet vanaf zijn zesde jaar op één hand gereden worden (neck reining). Volgens de definitie van de American Quarter Horse Association moet een reining paard niet alleen geleid worden, maar ook iedere beweging door de ruiter zijn gecontroleerd.


Reining - Rudi KronsteinerWelkomOver onsWestern RijdenFaciliteitenPaardrijlessenPensionstallingFotosNieuws en GebeurtenissenContact